Positano – Amalfi – part

Positano – Amalfi – part

aug 10, 2015 // utazol.hu

positano-olaszorszagPositano Campani régióban található lenyűgöző falucska, mely nem csak szép, de közkedvelt is. A 20. század elején még szegény halászfaluból, mára az olasz turizmus egyik kiemelkedő nyaralóhelyévé vált.

A híres Amalfi-part része, és ezzel együtt szintén az UNESCO világörökség része 1997 óta.

Szállások Positanoban

A festői város messziről is nagyon szép látványt nyújt a hegyoldalra épült lakóházaival. Positanot az Amalfi part legszebbjének tartják. Ha gyalogosan indulsz neki Positano felfedezésének, legyen nálad szalmakalap, víz és kényelmes nyári cipellő, mert sokat fogsz lépcsőzni. A fő utca a város tetején húzódik, a város tetejéről érdemes körbe is néznünk. Innen a tenger felé haladva gyalogosan sétáló utcákon és szűk sikátorokon haladva juthatunk le. De ha autót bérelsz Positanoban vagy Olaszország bármely repterén, netán autóval érkeztél Positanoba, akkor szerpentines autót visz lefelé.

positano-szallasA Salrnoi öböl fölé, teraszosan épült városkában nem csak a nevezetességeket érdemes felkeresni. A hangulat miatt is érdemes nagy sétákat tenni, letérni a főútról, és bolyongani a kis utcákon, ahol a helyiek életébe csöppenünk bele. Építészetére a mór stílus hatott. A mediterrán konyhát se hagyjuk ki, a hamisítatlan olasz tésztaételek mellett a halas fogásokat is érdemes kipróbálni, mellé egy kis olasz bort kortyolgatva.

Olaszország autóbérlés online

Positano látnivalói között említhetjük a Santa Maria Assunta templomot, egy régi őrtornyot, és gyakorlatilag a város egészét, mely festőien néz ki, ezért is a legkedveltebb üdülőhely az Amalfi-parton.

Positanoból akár Caprira is áthajózhatunk, és a strandolást se felejtsük el. 2 nagyobb strandja van, de említenek még kettőt, ahol mártózhatunk a vízben. A fő strandja a Spiaggia Grande, melyet szinte minden Positanoról készült képen láthatsz.

positano-latnivalok

Positano strandjai

Kommentelj

PingBack/TrackBack

  1. Positano strandjai « Olaszország « Útikalauz nyaralóknak, utazóknak – utazol.hu Blog