Positano strandjai

Positano strandjai

aug 13, 2015 // utazol.hu

Positanonak 2 fő strandja van, viszont a közelben még kettő nagyon szép, kellemes tengerpart található, amit nem érdemes kihagyni. fedezd fel Positano 4 legszebb tengerparti strandját.

Spiaggia Grande

Pozitano közkedvelt strandja a közvetlenül a város lábánál elterülő fő strand, amit nem csak a mór stílusban épült impozáns villák vesznek körül, de a helyiek kevelt gyülekező helye, a legjobb éttermekkel, bárokkal körülvéve.

Napernyő, napágy bérelhető, ám arra készülj fel, hogy a strand zsúfolt lehet.

positano-strand-tengerpart

Positano szállások

Spiaggia di Fornillo

Kétségkívül vetekszik a fő stranddal, hiszen nagyobb, és békésebb, bár fő szezonban, főként hétvégén, itt is zsúfolásig lesz a part. A 300 méter hosszú homokos strand 2010-ben kék zászlót kapott, és Picasso kedvenc festőhelyei egyikeként emlegetik.

Természetesen itt is bérelhető napernyő, napágy, vannak bárok, életmentők figyelik a partot és a csodás tengert, mosdó és zuhanyzó is fellelhető. Úszni, snorkelezni szintén itt érdemes.ű

fornillo-strand-positano

Spiaggia di Laurito

Bár nem közvetlenül Positánóban található a Laurito strand, de mégis ide sorolható. Nem túl messze, ezen régen állítólag kalózok által bitorolt helyen ma remek strand működik, ami nem is annyira felkapott, mint a két Positanoban található strand, ezért talán nyugodtabb fürdőzést ígér. Különlegessége, hogy bár eljuthatunk oda autóval, vagy busszal, és lemászhatunk jó pár lépcsőfokon, de akár Positanoból ingyenesen, hajóval is érkezhetünk a Laurito Beachre. Positano kikötőjében egy piros halacskás zászlóval ellátott kisebb hajót kell keresni. A reggeli órákban állítólag fél óránként jár, nap közben már ritkábban, de hogy jó helyünk legyen, mindenképpen a korai órákban érdemes érkezni. A hajót egyébként a Da Adolfo étterem üzemelteti, ami közvetlenül a parton várja finomabbnál finomabb fogásokkal és hűsítőkkel a strandolókat. Így ha egy igazán laza napra vágysz, pattanj hajóra reggel, napozz, fürdőzz, ebédelj és pihenj, töltődj a Laurito strandon.

laurito-positano lauritio-da-adolfo laurito-strand

Autóbérlés online Olaszországban

Spiaggaia di Arienzo

Az Arienzo Beach-et 300 lépcsős strandnak is szokták hívni, mert fentről ennyi lépcsőfokot kell le, majd felmásznod, ha itt szeretnél fürdőzni. Csodás partszakasz ez is, nem túl messze Positanotól, ahol a homokos partot a tenger és a sziklák ölelik körül. Néhány csodaszép villát is láthatsz errefelé, ahogy haladsz a part felé.

Az Arienzo strand egy része magántulajdonban van, így ott fizetned kell a napernyőért, napágyért, de közvetlenül mellette a szabad strand is adott. Természetesen az Arienzo Hotel vendégei ingyenesen használhatják a strandot.

Különlegessége még ennek a partszakasznak, hogy a 4 strand közül itt éri a partot legtovább a nap!

arienzo-strand arienzo-positano-strandjai

 

 

Tippek, hogy merre utazz!

Kommentelj