Assos – Kefalónia látnivalói

Assos - Kefalónia látnivalói

jún 27, 2016 // utazol.hu

Kefalónia sziget egyik legkedveltebb kisvárosa Assos.  A csodaszép Myrtos öböltől nem messze található egykor kis halászfalu ma nagy hírnévnek örvend a kefalóniai turisták körében.

Érdemes bérautóval érkezni a faluba- bár buszos túrára is van lehetőség- mivel a város kicsit eldugott, vadregényes helyen található.

Autóbérlés Kefalónia

assos

Assos falucska festői, sokat fényképezett település, köszönhetően annak, hogy egy keskeny földnyelvre épült. Velencei stílusú házai, hangulatos utcácskái, ahol a házakra felfutó virágoktól még színesebb kép tárul elénk egyszerűen vonzóvá teszik Assost. A helyi tavernék, pubok, éttermek helyi különlegességekkel és frissítővel várják a nyaralókat, mindemellett apró strandján pihenhetsz, napozhatsz, de hajót bérelve akár az eldugott kis öblök bármelyikét felfedezheted.

Assos szállások

kefalonia-assos

Assossal szemközti félszigeten, amit szintén Assosnak neveznek, fél órás sétával eljuthatunk a 16. századi velencei erődhöz. Nem csupán a tenger felé élvezhetjük a kilátást, a város felé tekintve is érdemes egy két emlékképet rögzíteni, mert a látvány felejthetetlen.

Kefalónia festői települését Assost körülvevő természet, a dombok, fenyők, öblök különlegessé teszik ezt a kicsi települést.

 

Kommentelj