Kefalónia – Görög szigetek bűvöletében

Kefalónia  - Görög szigetek bűvöletében

jún 25, 2016 // utazol.hu

Kefalónia a Jón szigetcsoport legnagyobbika. Kefalónia sziget különlegessége, hogy mai napig mentes a túlzásba vitt tömegturizmustól. Nyüzsgő, de nem túlzsúfolt városai mellett, a nyugalmas, békés, csendes kis falvai közül is válogathatnak a turisták.

A nyugalom szigete jelzővel illetett sziget bájos városai, lenyűgöző, vadregényes tengerpartjai és öblei mellett hegyvidéki domborzatával is hódít. Legmagasabb csúcsa 1628 méter magas Ainos, ami Nemzeti Park is egyben. Főként zöldes, csak helyenként kopár vidék jellemzi.

Szállások Kefalónia

A sziget különlegessége még, hogy lankáin sok-sok szőlőültetvény kapott helyet, melynek köszönhetően borászata is kiemelkedő, helyi különlegesség a Robola nevű bor. Borászat mellett az olíva olaja is híres, számos olajfa ültetvénye miatt.

assos-kefalonia

Kefalónia fővárosa és egyben legnagyobb városa Argostoli. Kikötője óceánjáró hajók fogadására is alkalmas, de legtöbbször Zakynthosi hajótúrákra fizetnek be itt a turisták.

A szigeten számos kolostor, világítótorony felfedezhető.

Történelmi és természeti látnivalói mellett a szigetet nyugalma miatt keresik a turisták. A szállodaipar és a charter járatok korlátozása teszi lehetővé, hogy nem hemzsegnek a turisták. A nyugalom megőrzése érdekében éjféli csend rendeletet is bevezettek legtöbb helyen, így a bárok, szórakozóhelyek ilyenkor bezárnak.

melissanni-to

Természeti látnivalói természetesen a hegyes, dombos, tengerparti vidék, a vadregényes öblök, de ezek mellett tóvidéket is találhatunk, a félig sós, félig édes Melissani tó és barlangja remek programot kínál, és érdemes a Drogarati cseppkőbarlangba is ellátogatni, ha időnk engedi.

A sziget nagyságát és a látnivalók egymástól való távolságát tekintve mindenképpen érdemes autót bérelni Kefalónián.

Autóbérlés Kefalónia

myrtos-strand-kefalonia

Természetesen hajós túrára is van lehetőség, vagy éppen buszos kirándulásra a szigeten.

Kefalónia legismertebb strandja a Myrtos beach, legszebb fekvésű kisvárosa Assos.

 

képek forrása

Kommentelj

PingBack/TrackBack

  1. Myrtos – Kefalónia tengerpartja « Kefalónia « Görögország « Útikalauz nyaralóknak, utazóknak – utazol.hu Blog