Lefkada 5 legszebb tengerpartja

Lefkada 5 legszebb tengerpartja

jún 12, 2016 // utazol.hu

Lefkada sziget közkedvelt nyaralóhely Görögországban, ahol a természeti, kulturális látnivalók, élmények mellett a tengerparti élvezetekről sem kell lemondanod. Lefkada tengerpartja csodaszép, változatos, és nem véletlen, hogy több szakasza helyet kapott Görögország 10 legszebb strandja, tengerparti szakasza listán is.

Megpróbálom az 5 legszebb, legkedveltebb standot összegyűjteni.

Porto Katsiki

Lefkadán járva kihagyhatatlan, páratlan szépségű strand Görögország top 10-es listájának élén díszeleg. Porto Katsiki partszakasz apró, fehér kavicsos, részben homokos part, melyet a szárazföld felől hatalmas sziklafal övez, míg a tenger felől a nyugodt víztükör olykor hatalmas hullámokkal tarkított. 80 lépcsőfokot kell megmászni, hogy a partra érd, de ez megéri, mert a látvány nem csak fentről, de lentről is egyszerűen tökéletes.

porto-katsiki

Szállások Lefkadán 

Egremni

Az apró fehér kavicsos tengerpart hosszan elnyúlik, így hely bőven akad mindenkinek, már aki vállalja a 300 lépcsőfokot, ami a tengerparthoz vezet. A parton lehet napernyőt bérelni és egy bár gondoskodik a hűsítőkről is. A víz gyorsan mélyül, így beljebb csak úszni jól tudok merészkedjenek.

egremnoi-strand-gorogország

 

Megali Petra

A megali petra nagy köveket jelent, ennek híven a 200 méter hosszú tengerparti szakasz 2 végén nagyobb kövek, sziklák találhatóak. A strand nem kiépített, így napernyőt érdemes vinni, mert természetes árnyék nem nagyon található. A szépsége ellenére a Megali Petra  tengerparti szakasz Lefkadán igazán nyugodt, mindenkinek ajánlott aki szépségre, ám teljes nyugalomra vágyik. Mindez azért alakult így, mert nem közelíthető meg autóval, jó darabon gyalogosan lehet eljutni erre a partra, cserébe viszont kevés strandoló birtokolja ezt a hosszú és széles apró, fehér kavicsos partszakaszt.

megali-petra-strand-lefkada

 

Aghiofili

Zsúfolt, ám mégsem túl kiépített partszakasz közkedvelt Lefkada szigetén. 4-5 km gyaloglással juthatsz el sziklafallal körülvett öbölbe, ahol a tengervíz csodaszép kék, és a sziklafalak tövében, kicsit beljebb még a tengeri élővilág is megleshető egy kis sznorkelezés közben. Legegyszerűbben 15 perc alatt szervezett hajókirándulással juthatsz el ide, a hajók ilyenkor több órát hagynak neked strandolásra.

aghiofili-tengerpart-lefkada

Mylos

Milos szintén nagyon közkedvelt annak ellenére, hogy autóval nem közelíthető meg és ki sincs építve – tehát napernyő és étel/ital legyen nálad. Leggyorsabban taxi hajókkal közelíthető meg, illetve kalandosan gyalogosan is eljuthatunk oda, végig kitáblázott úton. A partszakasz hosszú, apró kavicsos, így zsúfoltságra nem kell számítani.

mylos-tengerpart-lefkada

Kommentelj