Lefkada sziget látnivalói

Lefkada sziget látnivalói

jún 8, 2016 // utazol.hu

Lefkada sziget különlegessége, hogy a többi görög szigettel ellentétben akár komp nélkül is megközelíthető autóval, vagy tömegközlekedéssel.

A kicsi sziget fő települése az azonos nevű Lefkada város, mely a szigetet és a szárazföldet összekötő híd lábánál fekszik.

Pompás strandjai mellett ellátogathatunk a híd bejáratánál emelkedő Agia Mavra várba.

Válogass Lefkada több, mint 500 szállása közül 

Szintén Lefkada város közelében, mindössze 5 km-re található a Faneromeni kolostor. A csodaszép, rendben tartott, felújított, mai napig szerzetesek által lakott kolostort mindenképp érdemes felkeresni. Növényekkel teli, a szerzetesek által rendben tartott udvaron még egy mini állatkert is található, halas tóval, teknősökkel, madarakkal és őzekkel. A kolostor minden nap látogatható, 8:00-14:00 és 16:00-19:00 között. Belépés ingyenes.

fenorameni-kolostor-lefkada

Lefkada sziget egyik nyüzsgő kisvárosa Nidri, ahonnan séta hajókázni indulhatunk a környező szigetekre, és kirándulhatunk a 3 km-re található Dimosari vízeséshez, mely Lefkada legnagyobb és leglátványosabb vízesése.

dimasori-vizeses-lefkada

SZintén fantasztikus látványban lehet részed, ha ellátogatsz Lefkada sziget legdélebbi pontjára, mely Lefkada várostól 50 km-re fekszik, és egy magas sziklafalon álló világítótorony jelzi, hogy megérkeztünk.  A Cape Doukatonál lévő világító toronyba bemenni nem lehet, azonban a sziklafalról a látvány feledhetetlen, főként a naplementét megelőző időszakban, amikor a sziklafalat megvilágítják a napsugarak.

lefkada-legdelebbi-pontja lefkada-cape-doukato

Lefkada strandjai mindenképpen több említést érdemelnek, mert nagyon szépek, mit ahogy a képen is látszik, nem egy kihagyható élvezet. Az egyik leghíresebb tengerpartja a Porto Katsiki.lefkada-tengerpart

Kommentelj

PingBack/TrackBack

  1. Porto Katsiki – Lefkada tengerpartja « Lefkada « Görögország « Útikalauz nyaralóknak, utazóknak – utazol.hu Blog