Parga – Görögország látnivalói

Parga - Görögország látnivalói

jún 1, 2016 // utazol.hu

parga-szallasParga, Görögország egyik legkedveltebb nyaralóhelye, a Jón-tenger partján. A páratlan szépségű kisváros – amit néhol faluként emlegetnek- tengerparttól felfutó dombon terül el. Színes, velencei stílusú házai, kacskaringós szűk utcái kellemes délutáni sétára csalogatnak. A tengerparti főutcán tavernák, éttermek, fagyizók, szuvenír boltok érik egymást, de valójában Parga nagyrészt a turizmusból él, így mindenhol fellelhető 1-1 ajándék bolt, kisebb taverna.

Parga legjobb szállásai – foglalj most és fizess csak a helyszínen!

Az éjszakai életet kedvelők sem fognak unatkozni, ahogy leszáll az est, a tengerparti rész ismét megtelik élettel, zene, és szórakozás vár.

Strandoláshoz, a helyi és közelben lévő tengerparti szakaszok közül is válogathatsz attól függően, hogy napozni, vagy éppen sznorkelezni akarsz, kisgyerekkel utazol vagy épp a vízi sportokat próbálnád ki.

parga-szallasok

Parga strandjával, a Krioneri stranddal szemközt fekszik Panagia sziget, mint egy kis gyöngyszem. Egy apró templom található rajta, ahova kis csónakkal is átevezhetünk, vagy pár euróért átvitethetjük magunkat.

parga-sziget

Parga nem véletlenül közkedvelt, szépséges a táj, ami körülveszi, mintha egy vadregényes szigeten lennél, miközben a közelben számos látnivaló gondoskodik róla, hogy ne legyen unalmas a nyaralás. A várromon kívül, ami a falu melletti dombon áll, több ókori látnivalót is felfedezhetsz. A túrázni vágyók sem fognak unatkozni.

parga-gorogorszag

Kikötőjéből hajó utakra is benevezhetsz. A közelben található Paxos és Antipaxos is, és Korfu is mindössze 30 km.

Kommentelj