Porto Katsiki – Lefkada tengerpartja

Porto Katsiki - Lefkada tengerpartja

jún 15, 2016 // utazol.hu

Porto Katsiki tengerpartról egyszerűen nem lehet nem írni. Olyan csodaszép, nem véletlenül került fel a görögországi legszebb tengerpartok listára is.

Lefkada sziget különlegességes, hogy autóval is könnyen megközelíthetjük, nincs szükség kompra sem, és ennek a szépséges szigetnek az egyik tengerpartja Porto Katsiki.

Lefkada szállás

Lefkada várostól 42 km-re található görögországi tengerparthoz kanyargós, mediterrán fenyvessel szegélyezett mellékút visz. Csodás, hogy a meleg, mediterrán nyár ellenére milyen zöld a sziget. Autóval a fenti parkolóban napi 3€-ért (2016-os ár) parkolhatunk, a parkolótól nem messze taverna, bár található, azonban a partig még 80 lépcsőfokot kell megtenni.

porto-katsiki-latnivaloi

Porto Katsiki part szépségét növeli, hogy nem csupán egy hófehér, apró kavicsos tengerpartot és türkizkék színű, kristálytiszta vizet találunk. Egy magas sziklafal alatt terül el a festői szépségű öbölről beszélhetünk, ahol a víz kezdetben sekély, ám beljebb hirtelen mélyül, hol tükörsima a tengervíz, majd hirtelen hullámokkal tarkított. ű

Zsúfolt tengerpartról beszélhetünk, hiszen híres, és azon kívül, hogy autóval érkeznek oda a turisták szép számmal, még sétahajóval is megközelíthető, ahol beépített program az 1-2 órás Porto Katsiki fürdőzés.

porto-katsiki-gorogorszag

Természetes árnyék már kora délelőttől eltűnik, így mindenképpen érdemes napernyőről gondoskodni és magas faktorszámú naptejről, a sziklafal és a víz fényvisszaverő hatása miatt is.

Lefkada és egyben Görögország legszebb tengerpartját mivel tehetném még vonzóbbá? Azt hiszem elég, ha itt sorakozik még jó néhány kép.

porto-katsiki-tengerpart lefkada-strandok

 

KÉpek forrása: pinterest.com

Kommentelj

PingBack/TrackBack

  1. Lefkada sziget látnivalói « Görögország « Útikalauz nyaralóknak, utazóknak – utazol.hu Blog