Platia Ammos – Kefalónia tengerpartja

Platia Ammos - Kefalónia tengerpartja

júl 23, 2016 // utazol.hu

Platia Ammos mellett sem lehet elmenni szó nélkül. Már csak  képeken nézegetve is fantasztikus látvány, hát még élőben. Elő a bőröndöt és irány Kefalónia! 🙂

Myrtos tengerparta legkedveltebb strand Kefalónián, de egyöntetűen az a vélemény, hogy Platia Ammos, még ezt is felül múlja látványban.

Minimum a  látvány miatt megéri elautózni Platia Ammoshoz, viszont ha strandolni is szeretnél itt, mindenképpen fel kell készülnöd arra a pár dologra, ami miatt mégsem a leglátogatottabb – sőt, szinte üres- tengerparti szakasz Kefalónián.

platia-ammos-kefalonia
Szállások Kefalónián

A parkolótól legalább 600 métert kell gyalogolni a sziklafal széléig, ahonnan közel 300 lépcsőfok vezet lefelé. Érdemes átgondolni neki vágsz e az útnak. Egyes helyeken jobb, máshol megrongálódott lépcsőfokokkal találkozhatsz, és a 2014-es nagy földrengés miatt a legalját megközelíteni igen csak nehézkes. Egy jó cipőt, erőnlétet, és némi mászást igényel a le és feljutás a végén.

Ha mégis neki vágsz – érdemes egyébként, de azt tudnod kell, hogy a strand csakis saját felelősségre használható- enni és inni valót mindenképpen vigyél magaddal, és napernyőt.

A vad partszakaszon nincs se bár, se taverna, se egy bódé, és a sziklafalnak is köszönhetően a délutáni órákra eléggé felforrósodhat itt a levegő.

platia-ammos-kefalonia-tengerpart

A víz gyorsan mélyül, a part apró és nagyobb kavicsos, a tengervíz kristálytiszta és türkiz színben pompázik.

Csodaszép látvány, fentről és lentről egyaránt, és az élményt fokozza, hogy szinte csak pár strandolóé az egész part, mert legtöbben inkább a könnyebben megközelíthető, kiépített kefalónia tengerpartokat választják.

Platia Ammos legegyszerűbben hajóval közelíthető meg!

Kommentelj